الموقع

فاتح ماه Alparslan Turkes cad. No:106 Tefenni/Burdur

الهاتف

0 248 491 27 77

البريد الإلكتروني

[email protected]
اتصل بنا
الهاتف :0 248 491 27 77
البريد الإلكتروني :[email protected]
العنوان :فاتح ماه Alparslan Turkes cad. No:106 Tefenni/Burdur

تجربة الزراعة الحقيقية

تفاصيل الاتصال

الموقع
Fatih mah. Alparslan Türkeş cad. No:106 Tefenni/Burdur
الهاتف
0 248 491 27 77
+1 987 654 3210
البريد الإلكتروني
[email protected]

تابعنا

تفاصيل المعرض

أوسان
ANASON-IMG_2388

تجربة الزراعة الحقيقية

اليانسون

Anason, eczacılık, parfüm ve gıda endüstrisinde kullanılan önemli bir baharat bitkisi ve tıbbi bitkidir. Uçucu yağı antioksidan, antispazmodik, antimikrobiyal, insekdisidal ve antifungal özelliklere sahiptir. Tıbbi olarak nezle tedavisinde, dispeptik şikâyetlerde ve hafif balgam söktürücü olarak kullanılır. Anason tohumlarında %1,5-5,0 uçucu yağ, %10-20 sabit yağ, %18 protein bulunmaktadır. En önemli uçucu yağ bileşeni trans-anethol (%80-90)’dur. Trans-anethol anasonun kendine özgü kokusunu verir. Tatlımsı tat da bu maddeden kaynaklanır. Anasona koku veren, fakat acı olan diğer bir madde de Metilchavicol‘dür. Anason halk arasında iştah açıcı, uyku verici, anne sütünü artırıcı, gastrik spazm şikâyetlerini ve barsak gazlarını giderici, balgam söktürücü, antibakteriyel, karaciğeri koruyucu olarak kullanılmaktadır. Anason, tatlılarda da kullanılan bir baharattır.